Onverwoestbaar zelfvertrouwen

Written by on oktober 9, 2020

Zonder zelfvertrouwen beteken je eigenlijk helemaal niets.

Althans, dat is waar ik een aantal jaren geleden zelf achter kwam. Geen levenslust meer, geen energie meer en absoluut geen motivatie meer om nog eender wat te ondernemen. Gelukkig kwam ik er vrij snel achter wat het echte probleem was.

Door een reeks tegenslagen, foute keuzes maken en te weinig slaap raakte mijn bron aan zelfvertrouwen zo goed als uitgeput. Met het kleine beetje zelfvertrouwen dat ik nog over had ging ik op zoek naar antwoorden. En of ik die gevonden heb!

Ik deel ze graag met je in deze  blog en hoop dat ook jij er wat mee kan, en anders wel iemand in je netwerk.

Zelfvertrouwen ontwikkelen en niet meer kwijt geraken

Ik leerde in de eerste plaats dat je zelfvertrouwen nodig hebt om jezelf bewust te worden van je eigen kwaliteiten en zwakke punten, en dat je in staat moet zijn van daaruit te handelen. Successen schrijf je daarom ook toe aan je eigen kunnen en niet aan toevalligheden.

Je moet kunnen vertrouwen op je eigen mogelijkheden, en dat zonder de realiteit uit het oog te verliezen en jezelf te overschatten. En laat dat nu net zijn wat bi mijj toen grondig fout ging.

Ook ontdekte ik dat je moeilijkheden en obstakels kan ervaren als uitdagingen en niet als problemen, en dat je moet opkomen voor je eigen mening of standpunt en ervoor gaat zorgen dat je daarbij een zelfzekere indruk maakt.

Conclusie;

Zelfvertrouwen leidt tot groei en zelfontplooiing. Zelfvertrouwen maakt je weerbaar en minder afhankelijk van het oordeel van anderen. Zelfvertrouwen is dus niet alleen belangrijk voor je welzijn, ook je prestaties als ondernemer, ouder, sporter en elk andere rol die je wil invullen zal er gunstig door worden beïnvloed.

Wil jij weten hoe het met jouw zelfvertrouwen is gesteld? Ga dan aan de slag met deze 3 vragen. Let wel op, de antwoorden kunnen confronterend zijn en dus ook best hard aankomen!

  • Weet ik wat zelfvertrouwen voor mezelf betekent?
  • Heb ik een gebrek aan zelfvertrouwen?
  • Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten?

Succes!

Je kan ook nu meteen een coachgesprek boeken en samen met mij aan de slag gaan om jouw zelfvertrouwen te boosten.

Jouw Mindset – Mijn Missie

IJzersterke groeten,

GlennComments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading


Search