Mindset is Everything

Written by on oktober 9, 2020

Mindset is alles!

Deze uitspraak heb je vast al wel eens gehoord of gelezen in een quote, tenzij je de voorbije 10 jaar onder een steen hebt geleefd. Maar wat betekent mindset nu eigenlijk? En waarom is een sterke mindset hebben nu zo belangrijk? Wel heel eenvoudig. Je mindset is de denkwijze die je hebt, gevormd door de gedachten en overtuigingen die jou wel of niet doen geloven in je eigen kwaliteiten en vaardigheden. Kort samengevat, de kwaliteit dan je gedachten, bepalen de kwaliteit van jouw lange termijn geluk en succes.

Drieduizend gedachten per uur, dat zijn ruim 50 gedachten per minuut!

De hele dag door gaan er allerlei gedachten door ons heen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat we per dag wel veertig- tot zestigduizend gedachten hebben. Een enorm aantal. Dus begrijp je vast wel dat het belangrijk is deze gedachten best sterk en positief zijn.

Vijf fundamentele pijlers

Om er voor te zorgen dat jij meester wordt over je gedachten wil ik graag 5 essentiële pijlers met je delen. Deze 5 pijlers vormen zowel mezelf als voor LLegend Lifestyle Coaching de fundering voor het ontwikkelen van een ijzersterke mindset zijn;

Passie:

Passie is een gevoel van intens enthousiasme voor of een niet te stoppen verlangen naar iets of iemand. Het is als het ware een gretige interesse dat je hebt in je doelen en dromen die je wil najagen, het enthousiast genieten van een interesse of activiteit, en de sterke aantrekkingskracht, opwinding of emotie jegens een persoon.

Motivatie:

Motivatie is de bereidheid tot het verrichten van bepaald gedrag. Veel van wat je wil bereiken in je leven doen je op basis van motivatie. Je voelt een positief verlangen om je doel te behalen. Echter, dat positieve gevoel is niet altijd aanwezig, en soms net aanwezig op een ogenblik dat je er niets mee kan, of niet wanneer je het nodig hebt. Wanneer motivatie het laat afweten dien je beroep te doen op de derde pijler, en dat is discipline

Discipline:

Discipline is een ijzersterke karaktereigenschap, waarbij je doet wat er van je verwacht wordt. Discipline kan ook wel worden omschreven als een vorm van gehoorzaamheid aan voorschriften, bevelen of regels die je jezelf hebt opgelegd.

Discipline gaat dus een flinke stap verder dan motivatie en is daarom ook veel belangrijker. Want de behoefte mag dan misschien gaandeweg wel veranderen, je doet nog steeds wat er van je verwacht wordt om je doel te bereiken.

Zelfvertrouwen:

Zelfvertrouwen is het geloof dat je in je eigen kunnen hebt. Het intense vertrouwen in jezelf hebben dat je op eigen kracht taken aankunt en tegenslagen bij de keel grijpt het hoofd kunt. Zelfvertrouwen werkt dus erg positief in je leven. Des te meer zelfvertrouwen en zelfrespect je hebt, des te beter jij je voelt.

Wilskracht:

Wilskracht betekent dat je beschikt over de wil die je in je hebt om te slagen in je doelen. Helaas hebben je slechts een beperkte reserve aan wilskracht. Wanneer je die reserve hebt opgebruikt, heb je daarna minder tot beschikking en wordt wilskracht tonen een stuk lastiger. Ook hier kan je weer beroep doen op de derde pijler discipline.

Wil jij graag aan de slag met deze 5 pijlers, en ook jouw mindset versterken? Boek dan hier jouw coachgesprek.

Jouw Mindset – Mijn Missie

IJzersterke groeten,

GlennComments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading


Search