Gezond en Gebalanceerd eten

Written by on oktober 9, 2020

Net zoals ik van sporten hou, houd ik er ook van om goed en gebalanceerd te eten.

Niet in die mate dat je mij moet aanschouwen als een gezondheidsgoeroe. Zo kies ik ervoor dat ongeveer 80 procent van wat ik eet voorzien is van wat mijn lichaam nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. En de andere 20 procent gebruik ik graag om een een pizzaatje te eten of brood met Nutella te snoepen, en ik drink ook wel eens een blikje Coca Cola Zero of een heerlijk glas melk.

Genieten mag, maar doe het met mate ๐Ÿ˜Š

Eten is mindset โ€“ je bent wat je eet

Eten dat doe je al, en als het goed is meerdere malen per dag. Met andere woorden, eten is een gewoonte, maar je bent er nog niet helemaal in geslaagd er een gezonde gewoonte van te maken.

Maar hoe begin je nu met gezond en gebalanceerd te eten. Wel alles begint zodra jij je mindset over voeding verandert. Want gezond eten klinkt helaas voor de meeste mensen nog steeds alsof het een soort van straf is.

Niets is minder waar. Gezond en gebalanceerd eten betekent dat je goed voor jezelf zorgt. Wanneer je gezond en gebalanceerd eet, voorzie je lichaam en geest van de nodige brandstoffen dat het nodig heeft om optimaal te kunnen presteren.

Hieronder deel ik 7 belangrijke tips & trics met je die ik zelf ook toepas om in shape te blijven:

7 tips & trics;ย 

  1. Maak een boodschappenlijst met enkel gezonde voedingswaren
  2. Zorg dat je een voedingsschema hebt en je jezelf daar aan houdt
  3. Pas de 80/20 regel toe
  4. Geef niet toe aan cravings en vreetbuien!
  5. Doorbreek het taboe dat gezond en gebalanceerd eten moeilijk en zwaar is.
  6. Geduld is Key! Na 20 dagen ontwikkel je een gewoonte, na 90 dagen een levensstijl
  7. Werk aan een gezonde geest en lichaam, niet aan een โ€œperfectโ€ plaatje.

Weet je niet waar en hoe je moet beginnen? Ben je het zat om steeds weer opnieuw te falen met je eetpatroon? Ik help je graag een nieuwe start te maken.

Boek nu jou coachgesprek.

Jouw Mindset โ€“ Mijn Missie

IJzersterke groeten,

GlennComments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading


Search